středa 4. března 2015

We hate, but we have reason to do so?

Ahoj, ahoj, ahoj, dlouho jsem přemýšlela o čem psát. Řeknu to upřímně: Je to makačka! Možná vás už odradil ten dlouhý název, nebo vůbec nevíte co si pod tím představit. Takže bychom měli začít.

NENÁVIDÍME, ALE MÁME K TOMU DŮVOD?

Většina z nás každý den kouká na nějaké sociální sítě. Ať je to facebook, twitter, ask nebo cokoliv jiného. Minimálně jednou nás někdo z milionů lidí naštve. Přidá hanbatou fotku, napíše otravný status nebo vám stále a stále píše to samé. Máme v sobě sílu to nějakou dobu přehlížet, ale jak se říká: "čeho je moc, toho je moc!" 

Začnete mít zálusk na tu jednu osobu. Budete se koukat jak se chová a stále jí/ho řešit. Nebudete moc myslet na nic jiného. Budete čím dál tím víc nenávidět. 

Ale řekněme si upřímně: Proč? Stojí vám to za to? 
Někteří lidé odpoví ano. Protože nemají co dělat a stále řeší ostatní, Ale já říkám NE. Nechci žít část svého stále ubíhajícího života v nenávisti. Chci mít dobré vzpomínky a zkušenosti. A ne vzpomínat na to, jak jsem se jako ryba na souši plácala v jedné a té samé věci. Nemusí to být, ale jen nenávist na člověka. Může to být i nenávist na celý svět.

1 ) “Přestaňme bezdůvodně nenávidět na jeden týden a zaměřme se na to dobré.” 
2 ) “Přestaňme bezdůvodně nenávidět na jeden měsíc a zaměřme se na to dobré.”
3 ) “Přestaňme bezdůvodně nenávidět na celý život a vaše starosti klesnou na polovinu.”
Myslím, že tímto by se měl řídit každý, ale také vím, že já nejsem žádný odborník. Taky jsem si vědoma, že z tohoto článku si nemusíte nic vzít. Ale pokud jste došli až sem, tak doufám, že alespoň malá hrstka lidí by si mohla říct, nač nenávidět svět, když já můžu být ten/ta kdo ho změní! A zda nenávist k určitým lidem/věcem není zbytečná, a jestli to není jen komplex.

  • Važme si všech krásných věcí v našem životě. Je jich spousta, je na některé "rádi" zapomínáme.
  • Radujme se ze svým blízkých, z vycházejícího slunce, které osvítí náš den.
  • Berme život, jako naše soukromé divadelní představení, ve kterém chceme podat ten nejlepší výkon.
Naučme se milovat život a on bude milovat nás! 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře 💕